16. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s bylinkovým šťouchancem
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ​ragú ⁣s bylinkovým ⁢šťouchancem⁤ je lahodným a sýrovým⁣ pokrmem, který ⁢potěší každého gurmána. Tento recept kombinuje měkké a aromatické kousky ‍telecího ⁤masa⁣ s bylinkovou omáčkou, která je‌ bohatá⁤ na zeleninu a čerstvé bylinky. Bylinkový šťouchanec, který jej doprovází, je‍ směsí brambor a sýra, která je ⁢podávána jako lahodná‍ příloha. S tímto⁢ jednoduchým receptem můžete‍ snadno ⁢připravit ‌jedinečnou ‍a chutnou večeři, která bude oslnit vaše chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 500 g‍ telecího masa
  • 2 cibule
  • 3⁣ mrkve
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ‍lžíce hladké ⁣mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1‍ lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl​ a pepř dle chuti

Postup:

  1. Telecí maso nakrájejte na menší ​kousky.
  2. Cibule‌ a mrkev oloupejte a nakrájejte na ⁤drobné kostičky. Česnek ‌prolisujte.
  3. V hrnci zahřejte olej a v něm ‍osmažte kostky telecího ​masa, ‍dokud⁢ nezežloutnou.
  4. Přidejte cibuli, mrkev a prolisovaný česnek. Orestujte do zlatova.
  5. Přidejte mouku a za stálého ⁤míchání povařte 1-2 minuty, dokud se nezačne lehce ‌hnědnout.
  6. Postupně přilijte hovězí vývar a stále míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  7. Přidejte rajčatový protlak, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte.
  8. Nechejte ragú vařit na ‌mírném ohni přikryté asi ⁤1-1,5⁣ hodiny, dokud maso nezměkne.
  9. Na ​konci‌ dochuťte solí a ⁢pepřem dle chuti.
  10. Servírujte‍ s‌ bylinkovým šťouchancem a‍ dobrou ⁢chut´!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *