5. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú s brusinkami je lahodné a originální jídlo, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Kombinace jemného telecího masa s kyselými brusinkami vytváří skvělou harmonii chutí. Tento recept je perfektní volbou pro výjimečnou večeři plnou kulinárních zážitků. Naučte se ho uvařit a překvapte své blízké skvělou večeří!
Suroviny:
- 600g telecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g brusinek
- 400ml vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup:
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
- Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené mrkve. Smažte dozlatova.
- Přilijte vývar a nechte vařit asi hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidejte brusinky a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- Nechejte provařit a podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.