18. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú s bramborovou kaší – Originální italský recept na chutné telecí ragú podávané s jemnou bramborovou kaší. Skvělá kombinace chutí a vůní, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 500g telecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 400ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kostky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso z obou stran dozlatova. Poté ho vyndejte z pánve a odložte stranou.
- Na stejnou pánvi osmahněte cibuli a česnek. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, tymián a majoránku.
- Přilijte hovězí vývar a vraťte do pánve maso. Vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Bramborová kaše
- 500g brambor
- 100ml mléka
- 50g másla
- sůl
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve slané vodě do měkka.
- Stačí je propasírovat, přidat máslo a mléko a důkladně promíchat do hladké konzistence.
- Dochuťte solí podle chuti.