18. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ragú s ⁣bramborovou kaší – Originální italský recept​ na chutné telecí ⁢ragú podávané‌ s jemnou bramborovou kaší. Skvělá kombinace chutí a vůní, která⁤ zaručeně potěší ‌vaše chuťové‍ buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm!

Suroviny

  • 500g telecího‌ masa
  • 2 cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • 1‍ lžička tymiánu
  • 1 lžička ⁤majoránky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Telecí ‌maso⁤ nakrájejte na menší kostky a‌ osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek oloupejte⁢ a nakrájejte na drobné kousky.‍ Rajčata oloupejte a nakrájejte na⁣ kostky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso z obou ‍stran dozlatova. Poté‍ ho vyndejte ⁢z pánve a odložte​ stranou.
  4. Na stejnou ​pánvi osmahněte cibuli a česnek. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, tymián a majoránku.
  5. Přilijte hovězí vývar a vraťte do pánve ⁢maso. Vařte na ​mírném‍ ohni asi 1,5 hodiny.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Bramborová kaše

  • 500g brambor
  • 100ml mléka
  • 50g másla
  • sůl

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší‌ kousky⁣ a uvařte ve slané vodě do měkka.
  2. Stačí je propasírovat, přidat máslo ⁢a mléko a důkladně⁣ promíchat do hladké konzistence.
  3. Dochuťte solí ⁤podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *