4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí oběd s houskovým knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ​maso s domácím houskovým knedlíkem je tradiční a chutný ⁤český oběd, který potěší celou rodinu. Naučte se připravit lahodný telecí vývar⁣ s měkkým ⁣masem a k tomu si navařte nadýchané houskové‌ knedlíky.‍ Tento recept je ⁤nejen⁣ skvělou volbou pro nedělní oběd, ale i ⁢pro ⁢oslavu svátku ⁤či rodinnou večeři. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a uvařte si lahodný a‍ sýtý oběd ⁢pro své blízké!

Suroviny

  • 500 g ‍telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list, pepř, sůl
  • voda
  • olej na smažení

Postup

  1. Telecí maso omyjeme ⁢a nakrájíme na ‌menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme​ a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej ‍a osmahneme ⁣cibuli dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené⁤ telecí maso ⁣a krátce restujeme.
  5. Do hrnce dáme na ⁤kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zalijeme vodou.
  6. Přidáme osmahnuté maso⁤ s cibulí, prolisovaný česnek, ⁤bobkový list, pepř a sůl.
  7. Vše vaříme do měkka.
  8. Mezitím si připravíme houskový knedlík⁤ podle ​receptu na obalu.
  9. Hotový telecí vývar podáváme s houskovým ⁣knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *