4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí maso s domácím houskovým knedlíkem je tradiční a chutný český oběd, který potěší celou rodinu. Naučte se připravit lahodný telecí vývar s měkkým masem a k tomu si navařte nadýchané houskové knedlíky. Tento recept je nejen skvělou volbou pro nedělní oběd, ale i pro oslavu svátku či rodinnou večeři. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a uvařte si lahodný a sýtý oběd pro své blízké!
Suroviny
- 500 g telecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 stroužky česneku
- bobkový list, pepř, sůl
- voda
- olej na smažení
Postup
- Telecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájené telecí maso a krátce restujeme.
- Do hrnce dáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zalijeme vodou.
- Přidáme osmahnuté maso s cibulí, prolisovaný česnek, bobkový list, pepř a sůl.
- Vše vaříme do měkka.
- Mezitím si připravíme houskový knedlík podle receptu na obalu.
- Hotový telecí vývar podáváme s houskovým knedlíkem.