15. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Telecí na smetaně.
zdroj: Recepty 24/7

Telecí na smetaně je ⁤lahodný recept, ⁤který zaručeně ⁣potěší vaše chuťové buňky. Kombinace kvalitního telecího masa, smetany a ⁢dochucovadel vytvoří neodolatelné ‍jídlo,‌ které se hodí⁢ na každou příležitost. Připravit ho není​ žádná věda – jen následujte náš jednoduchý recept ⁣a za chvíli se můžete těšit na vynikající ​pokrm.

Telecí na smetaně

Suroviny

  • 600 g ‌telecího masa
  • 2 ‌cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250⁣ ml vývaru
  • 2 lžíce hladké​ mouky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř ⁤dle chuti

Postup

  1. Maso ⁤nakrájíme na menší kousky a ⁤osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a ⁤česnek⁤ nasekáme nadrobno.
  3. V⁢ hrnci rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem dozlatova.
  4. Přidáme telecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud není⁤ maso lehce zezlátnuté.
  5. Pomalu⁣ přilijeme‌ vývar a ⁣necháme vařit ​asi 30 minut, ‌dokud maso⁣ nezměkne.
  6. V misce ​smícháme​ smetanu s moukou, aby nebyly ⁢žádné ​hrudky.
  7. Tuto směs přidáme do hrnce s masem a pořádně promícháme.
  8. Povaříme⁣ ještě 5 minut, dokud se ‍omáčka nezároveň zahustí.
  9. Podáváme s rýží nebo‍ bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *