14. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí líčka se šampiony
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ‍líčka se šampiony ⁢je dokonalým receptem pro milovníky masa. Měkká a šťavnatá telecí líčka jsou ‍perfektně doplněna šťavnatými šampiony. Tento jednoduchý, ale výjimečný pokrm je​ připraven s láskou a péčí. Vaše chuťové⁢ pohárky budou tleskat blahem při každém‌ soustu. Dopřejte si kulinářský zážitek plný chutí a vyzkoušejte telecí líčka se ​šampiony hned teď!

Suroviny

  • 500 g telecích líček
  • 200 g šampiňonů
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti
  • hrubá mouka na‌ obalení
  • 400 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ‍lžíce hořčice
  • 200 ml smetany ke⁤ šlehání

Postup

  1. Líčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a‍ obalíme v mouce.
  2. Na‌ pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme líčka z⁤ obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  3. Cibuli​ oloupeme ⁤a nakrájíme na jemno. Šampiňony očistíme a nakrájíme ⁤na tenké plátky.
  4. Na pánvi⁤ orestujeme cibuli do sklovata, poté přidáme šampiňony a podusíme do měkka.
  5. Přidáme nastrouhaný česnek a promícháme.
  6. Přilijeme vývar, ‍přidáme⁤ hladkou mouku⁣ a hořčici. Za stálého ⁤míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Přidáme líčka zpět do omáčky a vaříme ještě 5‌ minut.
  8. Na závěr přilijeme smetanu ⁤ke‍ šlehání, promícháme​ a vaříme ještě 2 minuty.
  9. Líčka se šampiony podáváme s rýží ⁣nebo bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *