14. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí líčka se šampiony je dokonalým receptem pro milovníky masa. Měkká a šťavnatá telecí líčka jsou perfektně doplněna šťavnatými šampiony. Tento jednoduchý, ale výjimečný pokrm je připraven s láskou a péčí. Vaše chuťové pohárky budou tleskat blahem při každém soustu. Dopřejte si kulinářský zážitek plný chutí a vyzkoušejte telecí líčka se šampiony hned teď!
Suroviny
- 500 g telecích líček
- 200 g šampiňonů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
- hrubá mouka na obalení
- 400 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
- Líčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme líčka z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šampiňony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi orestujeme cibuli do sklovata, poté přidáme šampiňony a podusíme do měkka.
- Přidáme nastrouhaný česnek a promícháme.
- Přilijeme vývar, přidáme hladkou mouku a hořčici. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme líčka zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut.
- Na závěr přilijeme smetanu ke šlehání, promícháme a vaříme ještě 2 minuty.
- Líčka se šampiony podáváme s rýží nebo bramborovým pyré.