7. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí krk na vorvanu
zdroj: Recepty 24/7

Telecí krk na vorvanu je tradiční české jídlo, které se připravuje pomalým vařením telecího krku‌ s kořením ‌a zeleninou.⁢ Tento lahodný⁣ pokrm je bohatý na​ chutě a vůně a jistě⁤ potěší⁣ vaše chuťové buňky. Krok za ⁣krokem vás provedeme přípravou tohoto ​lahodného ‌jídla, které jistě skvěle chutná ve všech ročních ‌obdobích. Vyzkoušejte recept na telecí​ krk na vorvanu a užijte si ​skvělou pochoutku plnou chutí!⁤

Suroviny

  • 1 kg ⁢telecího krku
  • 2 cibule
  • 4⁤ stroužky‍ česneku
  • 2 mrkve
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2‌ papriky
  • 200 ml ⁤červeného‌ vína
  • sůl, pepř,​ majoránka, bobkový list
  • olej na‍ smažení

Postup

  1. Telecí krk nakrájejte na nudličky‌ a ⁢osolte a ​opepřete.
  2. Cibuli ‌nakrájejte na drobné kostky a osmahněte na oleji ve velkém ​hrnci.
  3. Přidejte na ​kolečka ⁤nakrájený česnek ‍a‍ krájenou mrkev a nechte⁢ zesklovatět.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a telecí krk a⁢ za občasného míchání opékejte, až masa změní barvu.
  5. Přidejte rajčata, ⁤rajčatový protlak, červené ⁣víno a dochuťte majoránkou,‍ bobkovým listem, solí a ‍pepřem.
  6. Nechejte vařit pod pokličkou doměkka. Podávejte ⁢s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *