10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na telecí játra s švestkami, které si zamilují milovníci jaterních pokrmů. Skvělé kombinace chuti jater a sladkokyselých švestek vás příjemně překvapí! Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku a okořenit svůj jídelníček novou chuťovou zkušeností.
Suroviny
- 500 g telecích jater
- 200 g čerstvých švestek
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Telecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli najemno nakrájíme a česnek utřeme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme telecí játra a smažíme, dokud nezezlátnou.
- Poté přidáme omyté a rozpůlené švestky a dusíme do měkka.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme teplé s přílohou podle vašeho výběru.