3. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí játra na hrášku a smetaně jsou lahodným a výživným jídlem, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Skvěle dochucená smetanová omáčka spolu s jemným hráškem vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento recept je ideální pro milovníky jater a určitě si ho zamilujete i vy. Zkuste ho připravit a pochutnat si na lahodné teplej večeři plné aromatických chutí.
Suroviny
- 500 g telecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g hrášku
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup
- Telecí játra očistit a nakrájet na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekat a osmahnout na oleji ve velké pánvi.
- Přidat nakrájená játra a orestovat z obou stran.
- Přidat hrášek a nechat dusit, dokud jatra nejsou propečená a hrášek měkký.
- Přilít smetanu, dochutit solí a pepřem a nechat probublávat, dokud smetana nezhoustne.
- Po chvilce podávat teplé s rýží nebo pečivem.