3. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí játra na hrášku a smetaně
zdroj: Recepty 24/7

Telecí játra na hrášku a‌ smetaně jsou lahodným a výživným jídlem, které jistě potěší⁣ vaše chuťové buňky. Skvěle dochucená smetanová ⁣omáčka spolu s jemným hráškem vytváří dokonalou kombinaci chutí. ‌Tento recept ​je ideální pro ⁤milovníky jater a určitě si ho ⁢zamilujete i vy. Zkuste ho připravit a pochutnat si na lahodné​ teplej⁤ večeři plné aromatických chutí.‌

Suroviny

  • 500 g telecích jater
  • 1 cibule
  • 2 ‌stroužky česneku
  • 200 g hrášku
  • 200 ml smetany ke ‌šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Telecí játra očistit​ a nakrájet na menší⁣ kousky.
  2. Cibuli a ⁣česnek nasekat a osmahnout na oleji ve velké pánvi.
  3. Přidat ‍nakrájená játra a orestovat z obou⁣ stran.
  4. Přidat ⁢hrášek a nechat dusit, dokud⁤ jatra nejsou propečená a hrášek měkký.
  5. Přilít smetanu, dochutit solí ⁤a pepřem a nechat probublávat,⁢ dokud smetana nezhoustne.
  6. Po chvilce podávat teplé⁤ s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *