4. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí burger s chřestem a kozím sýrem je lahodná kombinace kvalitního telecího masa, čerstvého chřestu a pikantního kozího sýra. Vyzkoušejte tento originální recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g mletého telecího masa
- 1 svazek čerstvého chřestu
- 100g kozího sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- Houskové žemle
Postup
- Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte nakrájený chřest a osmahněte do měkka. Nechte vychladnout.
- V míse smíchejte mleté telecí maso s osmahlou zeleninou, tymiánem, solí a pepřem. Vytvarujte z této směsi placičky – burgerové kotlety.
- Na grilu nebo v pánvi opečte burgerové kotlety na obou stranách dozlatova.
- Na burgerové placičky položte plátek kozího sýra a nechte ho chvíli rozpustit.
- Houskové žemle rozkrojte a mírně propečte na grilu nebo v troubě.
- Do každé žemle vložte burger s kozím sýrem a několik plátků chřestu. Podávejte hned, dokud je burger ještě teplý.