5. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Tatarský biftek s topinkami
zdroj: Recepty 24/7

​ Tatarský biftek s topinkami je lahodný a elegantní pokrm, který si zamilují všichni‌ milovníci dobře připraveného masa. Tatarský biftek je připravený z libového mletého hovězího masa​ s jemnými bylinkovými a kořeněnými přísadami,​ které mu dodávají vynikající chuť a aroma. Podává se s ⁤křupavými topinkami, které perfektně doplňují jeho bohatou⁣ chuť. S tímto receptem si každý může snadno připravit luxusní gastronomický zážitek přímo ve své kuchyni.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (nebo vepřového)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička worchesterské omáčky
  • 1 lžička kečupu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • 200g houskových rohlíků
  • česneková pomazánka

Postup:

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek a smíchejte je s mletým masem.
  2. Přidejte‌ hořčici, worchesterskou omáčku, kečup, sůl a pepř a ⁤promíchejte.
  3. Formujte z ⁤masa placičky‍ a dejte je na rozpálenou pánev s olejem. Smažte z obou stran do zlatova.
  4. Mezitím si⁤ opečte na pánvi nakrájené houskové rohlíky.
  5. Smažené bifteky dejte na​ talíř a podávejte s opečenými topinkami a česnekovou ⁢pomazánkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *