23. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuřecí naan plněný sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodný tandoori kuřecí naan plněný sýrem. Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a určitě potěší vaše chuťové buňky. S křupavým domácím chlebem naan a plněným sýrem, tento pokrm se stane hitem na vašem stole. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1/2 šálku tandoori koření
  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 4 naany
  • 1 šálek strouhaného sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme tandoori koření s řeckým jogurtem a promícháme.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a smícháme je s marinádou. Necháme odležet minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Předehřejeme troubu na 200°C.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem položíme naany a rozkrojíme je napůl tak, aby vznikla kapsa.
  5. Na každou polovinu naanu naneseme vrstvu strouhaného sýra.
  6. Do každé kapsy na naanu vložíme kousek marinovaného kuřecího masa.
  7. Pečeme v troubě asi 15-20 minut, dokud kuře není propečené a naan nejsou zlatavé.
  8. Podáváme teplé, můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo mátou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *