9. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuře s jogurtovou marinádou
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuře s jogurtovou marinádou je vzrušující recept, který vám přinese autentickou chuť indické kuchyně přímo do vaší kuchyně. Marináda z jogurtu a aromatických indických koření dodává kuřecím kouskům nejen úžasnou chuť, ale také šťavnatost a jemnost. Toto tradiční indické jídlo je ideální pro grilování, ale můžete ho také připravit v troubě nebo na pánvi. Nechte se unést pohlcujícími vůněmi koriandru, kurkumy a česneku a poskytněte svému podnebí pravou exotickou dovolenou!

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 250g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhané zázvoru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • S čerstvou koriandrovou nati (nasekanou) na ozdobu

Postup:

  1. Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a důkladně je opláchněte.
  2. V misce smíchejte jogurt, tandoori koření, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, citronovou šťávu, olej a sůl.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa do marinády a dobře promíchejte, aby byla maso rovnoměrně obalena marinádou.
  4. Lahvové nebo plastové obaly s kuřecí marinádou umístěte do lednice a nechte přes noc odpočívat.
  5. Před grilováním nechte maso přijít na pokojovou teplotu.
  6. Gril nebo pánvi rozehřejte na středně silný oheň.
  7. Odstraňte přebytečnou marinádu z kuřecího masa a grilujte kousky kuřecího masa z každé strany asi 4-5 minut, dokud nejsou zevnitř dokonale propečené.
  8. Vložte hotové tandoori kuře na talíř a posypte čerstvě nasekanou koriandrovou natí.
  9. Podávejte s přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *