16. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na talíř s italskou pizzou vám poskytne exkluzivní chuť a atmosféru italské kuchyně. S čerstvými ingrediencemi a kvalitním těstem si můžete vychutnat klasický oblíbený pokrm. Připravte si pesto, rajčatovou omáčku a nastrouhaný sýr a vytvořte si vlastní pizzový zážitek přímo doma. S tímto receptem budete schopní potěšit své chuťové pohárky a přivést k životu italskou atmosféru.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 balení droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml vlažné vody
- 100 g krájené salámi
- 100 g plátkové šunky
- 1 malá cibule
- 200 g strouhaného sýra
- 5 lžic rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku a sůl.
- Do středu udělejte malý výmol a do něj rozdrobte droždí.
- Přidejte olivový olej a vlažnou vodu, postupně zpracovávejte těsto.
- Po dokončení, nechte těsto vykynout po dobu 1 hodiny.
- Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- Připravte si plech na pečení a rozprostřete na něj vykynuté těsto.
- Rovnoměrně rozetřete rajčatový protlak na těsto.
- Přidávejte nakrájenou cibuli, salámi, šunku a sýr.
- Předehřejte troubu na 220°C a pečte pizzu asi 15-20 minut, nebo dokud se těsto nezačne zlatit a sýr neroztaví.
- Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout před servírováním.