7. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Takoyaki – kouřové kuličky s chobotnicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné japonské delikatesy – takoyaki! Kouřové kuličky plné tenkých plátků chobotnice obsypané křupavými posypkami a zalité sladkokyselou omáčkou. Skvělá chuťová exploze na vašem talíři! S receptem na takoyaki se stane vaše domácí vaření nezapomenutelným zážitkem.

Suroviny

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek vody
  • 1 vejce
  • 1/2 šálek nakrájené chobotnice
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálek nakrájené zelí
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička worchesterské omáčky
  • kousky mořské řasy (nori) na ozdobení
  • pánev na takoyaki nebo muffinová forma

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, vodu a vejce, dokud nedostanete hladké těsto.
  2. Přidejte nakrájenou chobotnici, cibuli, zelí, sójovou omáčku a worchesterskou omáčku do těsta a promíchejte.
  3. Rozpalte takoyaki pánev nebo muffinovou formu na střední oheň a potřete olejem.
  4. Do každého prohlubnění v pánvi nalijte těsto a pečte až do zhnědnutí spodku (asi 2-3 minuty).
  5. Pomocí dřevěného špejle nebo hůlky otočte kuličky a pečte i na druhé straně, dokud nejsou křupavé.
  6. Servírujte takoyaki na talíři a ozdobte kousky nori. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *