7. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodné japonské delikatesy – takoyaki! Kouřové kuličky plné tenkých plátků chobotnice obsypané křupavými posypkami a zalité sladkokyselou omáčkou. Skvělá chuťová exploze na vašem talíři! S receptem na takoyaki se stane vaše domácí vaření nezapomenutelným zážitkem.
Suroviny
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek vody
- 1 vejce
- 1/2 šálek nakrájené chobotnice
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 1/4 šálek nakrájené zelí
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worchesterské omáčky
- kousky mořské řasy (nori) na ozdobení
- pánev na takoyaki nebo muffinová forma
Postup
- V míse smíchejte mouku, vodu a vejce, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte nakrájenou chobotnici, cibuli, zelí, sójovou omáčku a worchesterskou omáčku do těsta a promíchejte.
- Rozpalte takoyaki pánev nebo muffinovou formu na střední oheň a potřete olejem.
- Do každého prohlubnění v pánvi nalijte těsto a pečte až do zhnědnutí spodku (asi 2-3 minuty).
- Pomocí dřevěného špejle nebo hůlky otočte kuličky a pečte i na druhé straně, dokud nejsou křupavé.
- Servírujte takoyaki na talíři a ozdobte kousky nori. Dobrou chuť!