24. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tajský zeleninový kari s tofu je lahodná a zdravá alternativa tradičního thajského jídla. Tento recept je plný chuti a exotických přísad, které zaručí, že si pochutnáte na každém soustu! Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotický zážitek u svého obědového stolu.
Suroviny
- 250g tofu
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 100g hrášku
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička palmového cukru
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme zeleninu – nakrájíme cibuli, papriku, mrkev na menší kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu.
- Přidáme tofu nakrájené na kousky a krátce osmahneme.
- Přidáme červenou kari pastu, kurkumu, zázvor a palmový cukr. Všechno dobře promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme hrášek a dochutíme solí a pepřem.
- Po chvíli vaření je hotovo, můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.