4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tajský zeleninový curry se smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Tajské zeleninové curry se smetanou, které spojuje exotické bylinky a koření s krémovou texturou. Tento recept je ideální pro milovníky thajské kuchyně a vegetariány. Podívejte se na náš jednoduchý návod a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní Asie.

Suroviny

  • 1 středně velká cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zeleninového oleje
  • 4 lžíce zeleninového curry pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme zeleninový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou cuketu, mrkev a papriku a dusíme do změknutí zeleniny.
  3. Přidáme zeleninovou curry pastu a promícháme.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 10 minut.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit dalších 5 minut.
  6. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *