21. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Tajská zeleninová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Tajská zeleninová kari polévka je lahodná a osvěžující vegetariánská pochoutka, která vás přenese do vzdálených končin Thajska. Tato polévka je plná chutí a vůní exotických koření, zeleniny a kokosového mléka. S přidáním čerstvého koriandru a kousky křupavého tofu se stává dokonalým jídlem pro milovníky thajské kuchyně. Navíc můžete přizpůsobit zeleninovou kari polévku svým preferencím a do ní přidat své oblíbené ingredience. Připravte si toto jednoduché, zdravé a výživné jídlo a nechte své chuťové pohárky cestovat až do Thajska.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce zeleninového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaného
  • 1 Červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g cukety, nakrájené na tenké plátky
  • 100 g rýže
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte zeleninový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
  2. Přidejte nastrouhaný zázvor a jemně nasekaný česnek a orestujte je spolu s cibulí asi 1 minutu.
  3. Přidejte kari pastu a smažte ji s ostatními přísadami asi 2 minuty, dokud nezačne uvolňovat vůni.
  4. Přidejte kokosové mléko a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a pak snižte plamen a vařte asi 10 minut.
  5. Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a cuketu. Vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidejte rýži a vařte dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.
  7. Přidejte rybí omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *