2. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Seznamte se s nádherně aromatickým jídlem z dalekého Thajska – Tajskou zeleninovou curry. Tento recept vás přenese do světa exotických chutí a vůní, kde se spojují čerstvé zeleniny s kořením a kokosovým mlékem. Užijte si jedinečnou kombinaci zdravých ingrediencí, která potěší nejen vegetariány. Připravte si jednoduchou a rychlou večeři, kterou si budete zamilovat.
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100 g hrášku
- 100 g bambusových výhonků
- 100 g brokolice
- 2 lžíce zeleninového oleje
- 2 lžíce červené curry pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, papriku a bambusové výhonky. Krátce osmahneme.
- Přidáme brokolici, hrášek a červenou curry pastu. Promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme sójovou omáčku a cukr.
- Pomalu vaříme, dokud zelenina nezměkne, asi 10-15 minut.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem.