19. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Tajine se zeleninou a kuřecím masem je tradiční marocké jídlo, které se připravuje v keramické nádobě se špičatým víkem. V tomto receptu kombinujeme lahodné kousky kuřecího masa s čerstvou zeleninou, jako jsou brambory, mrkev a cibule, osolené a dochucené aromatickými kořeněnými směsmi. Připravit tento tajine je snadné a výsledkem je chutné jídlo, které si zamilujete. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 3 rajčata
- 100g černých oliv
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky černého pepře
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a kuřecí maso nakrájené na menší kousky.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a rajčata.
- Přidejte černé olivy, mletý kmín, kurkumu, sůl a pepř.
- Na poklici tajine nechte zeleninu s kuřecím masem dusit asi 30 minut, dokud není maso měkké a zelenina hotová.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat například s bulgurem nebo kuskusem.