19. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine se zeleninou a kuřecím
zdroj: Recepty 24/7

Tajine‌ se zeleninou a kuřecím masem je tradiční marocké jídlo, které se připravuje v keramické nádobě se špičatým víkem. V tomto ⁣receptu kombinujeme lahodné kousky kuřecího masa s čerstvou zeleninou, jako jsou brambory, mrkev a cibule, osolené a⁢ dochucené aromatickými kořeněnými směsmi. Připravit ‍tento tajine ⁣je snadné a výsledkem je chutné jídlo, které si zamilujete. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 100g černých⁢ oliv
  • 2 lžíce ⁣olivového ⁤oleje
  • 1 lžička ‍mletého kmínu
  • 1 ​lžička mleté ‌kurkumy
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi⁤ rozehřejte olivový olej a ‌osmahněte na něm nakrájenou cibuli a kuřecí maso nakrájené na menší kousky.
  2. Přidejte ‌na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a rajčata.
  3. Přidejte černé olivy, mletý⁤ kmín, kurkumu, sůl a pepř.
  4. Na poklici tajine nechte ‍zeleninu s kuřecím masem dusit asi 30 minut, dokud není maso měkké ​a zelenina hotová.
  5. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou a⁢ můžete podávat například s bulgurem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *