25. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční tajine se svíčkovou a švestkami. Kombinace jemného masa, sladkých švestek a aromatických koření vám zaručeně zvedne náladu a přinese do vaší kuchyně nádech exotiky. Sledujte návod krok za krokem a nechte se unést chuťovými vjemy Maroka. Vaši chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 500g svíčkové hovězí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 200g sušených švestek
- 200ml hovězího vývaru
- 1 lžíce medu
- soľ, pepř podle chuti
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na olivovém oleji ve velké tajine nádobě.
- Přidejte svíčkovou a opékejte dozlatova.
- Přisypte skořici, kmín a koriandr a restujte dalších pár minut.
- Přidejte sušené švestky, vývar a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte dusit asi 1 – 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.
- Přidejte med a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Po uvaření nechte chvíli odstát a tajine je hotový k podávání.