17. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine se slečnou hrach a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční tajine se slečnou hrach a olivami, který vám přinese chuť Orientu a zaručeně vám získá srdce. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou marockou specialitu plnou exotických vůní a chutí. Sledujte náš recept a poznáte, jak snadno můžete připravit skvělý pokrm, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo. Navštivte naši stránku pro kompletní recept.

Suroviny

  • 400g slečny hrachu
  • 400g hovězího masa na guláš, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 100g černých oliv, bez pecek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ras el hanout koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 600ml kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli a česnek.
  2. Přidejte maso a opečte ho z každé strany dozlatova.
  3. Přisypte ras el hanout, kurkumu, koriandr, sůl a pepř a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte slečnou hrachu a olivy a zalijte vývarem.
  5. Nechejte tajine vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké a hotové.
  6. Po dokončení můžete pokrm posypat nasekanou petrželkou a podávat s chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *