13. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou tajine s kuřecím masem a citrony doma! Tento recept vás zavede do tradiční marocké kuchyně a zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se unést kombinací dochucení, které spojuje sladké a kyselé chutě s šťavnatým kuřecím masem a osvěžujícími plátky citronu. Sledujte krok za krokem náš jednoduchý recept a připravte si exotický pokrm plný vůní a chutí!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 citrony
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- V tajine nebo hlubokém hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezeje. Přidáme všechny koření (kurkuma, kmín, paprika, skořice, zázvor), promícháme a podlijeme trochou vody. Necháme dusit přibližně 30 minut.
- Přidáme citronové plátky a necháme vařit dalších 15 minut, dokud není maso měkké.
- Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželkou a můžeme podávat s vařenou rýží nebo chlebem.