21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tajin se zeleninou a kuřecím masem – recept plný exotických chutí a vůní. Připravte si aromatické marocké jídlo, které zaujme nejen svou lahodnou kombinací zeleniny a kousky šťavnatého kuřecího masa, ale také svojí jednoduchostí přípravy. Obohaťte svůj jídelníček o tuto lahůdku plnou zdravých surovin a užijte si skvělou chuť Orientu doma.
Suroviny:
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky Tajin koření
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky na plátky, cuketu a baklažán na kostičky, a rajčata na malé kousky. Petrželku si připravíme na ozdobu.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm kuřecí maso do zlatova. Poté maso vyjmeme a stranou odložíme.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a papriky a dusíme je asi 5 minut. Přidáme cuketu a baklažán a dusíme dalších asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme rajčata, Tajin koření, sůl a pepř podle chuti. Osmahneme zeleninu do měkka.
- Do hrnce vrátíme osmažené kuřecí maso a promícháme s osmaženou zeleninou. Dusíme ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě spojily.
- Při podávání můžeme pokladat jídlo posypané čerstvou petrželkou. Můžeme servírovat s vařeným rýží nebo bulgurem.