20. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Tahu Telor – smažený tofu s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční indonéské jídlo tahu telor, které spojuje křupavě smažené tofu s lahodnou omáčkou. Tento jednoduchý recept je skvělou alternativou k klasickým pokrmům a přinese do vaší kuchyně exotické aroma. Smažený tofu s omáčkou tahu telor je vhodný pro vegetariány i všechny milovníky indonéské kuchyně. Bon appétit!

Suroviny

  • 250g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte tofu na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte tofu a smažte dozlatova.
  5. Přilijte sójovou omáčku, přidejte kari koření, cukr, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Podávejte s rýží nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *