27. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou skvělou volbou pro každého milovníka italské kuchyně. Tento jednoduchý recept nabízí širokou škálu chutí a je rychlý a snadný k přípravě. Měkké a lahodné těstoviny tagliatelle se podávají s čerstvou a pikantní rajčatovou omáčkou, která je připravena z čerstvých rajčat, bylinek a aromatických koření. Tato kombinace vytváří lahodnou a výživnou italskou pochoutku, která rozhodně potěší všechny chuťové pohárky. Takže pokud hledáte jednoduchý, zdravý a chutný recept, vyzkoušejte tyto tagliatelle s rajčatovou omáčkou a připravte si kulinářský zážitek přímo z Itálie.
Suroviny
- 250 g tagliatelle
- 400 g rajčatového pyré
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Parmezán na posypání
Postup
- Do hrnce přiveďte osolenou vodu k varu.
- V jiném hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
- Přidejte rajčatové pyré, oregano, bazalku a cukr. Vařte na středním plameni asi 15 minut, nebo dokud omáčka nezhustne.
- Vložte tagliatelle do vroucí vody a vařte podle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte.
- Přimíchejte vařené tagliatelle do rajčatové omáčky. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Přidejte soľ a pepř podle chuti.
- Servírujte s posypem parmezánem.