12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁤Tagliatelle s​ rajčatovou omáčkou: Jednoduchý a chutný recept na oblíbené italské těstoviny s ⁣bohatou rajčatovou omáčkou. Tagliatelle jsou⁤ al dente uvařené a podávané s omáčkou ze čerstvých rajčat, cibule, česneku a bylinek. ‍Skvělá volba pro rychlý a⁤ zároveň ⁢lahodný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento tradiční ‍italský recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 300 g‍ tagliatelle
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička ‌sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • sůl ‍a pepř dle chuti
  • čerstvý bazalkový ⁤list na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si připravíme rajčatovou‍ omáčku. Rajčata zalijeme horkou vodou, ⁢necháme ‍je⁢ krátce povařit a poté je oloupeme.⁣ Oloupaná rajčata⁤ nakrájíme na ‍kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
  3. Na⁢ pánvi rozehřejeme ‍olivový olej a na něm orestujeme cibuli dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený‍ česnek a orestujeme ho spolu s cibulí chvíli, dokud nezačne vonět.
  5. Přidáme‍ rajčata,⁤ oregano, cukr, sůl ‍a pepř.⁣ Vše⁢ promícháme a necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  6. Mezitím si uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu al dente.
  7. Uvařené⁣ tagliatelle scedíme a ⁢přidáme do‌ rajčatové omáčky. Vše ​spolu promícháme a⁣ necháme prohřát.
  8. Suroviny dochutíme solí a pepřem⁢ podle chuti.
  9. Tagliatelle s​ rajčatovou omáčkou ⁤podáváme posypané čerstvým bazalkovým listem jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *