12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou: Jednoduchý a chutný recept na oblíbené italské těstoviny s bohatou rajčatovou omáčkou. Tagliatelle jsou al dente uvařené a podávané s omáčkou ze čerstvých rajčat, cibule, česneku a bylinek. Skvělá volba pro rychlý a zároveň lahodný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept ještě dnes!
Suroviny:
- 300 g tagliatelle
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup:
- Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata zalijeme horkou vodou, necháme je krátce povařit a poté je oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm orestujeme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a orestujeme ho spolu s cibulí chvíli, dokud nezačne vonět.
- Přidáme rajčata, oregano, cukr, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Mezitím si uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu al dente.
- Uvařené tagliatelle scedíme a přidáme do rajčatové omáčky. Vše spolu promícháme a necháme prohřát.
- Suroviny dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Tagliatelle s rajčatovou omáčkou podáváme posypané čerstvým bazalkovým listem jako ozdobu.