25. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné tagliatelle s pestem – neodolatelně italská kombinace lahodného domácího pesta a čerstvého těstovinového příspěvku. Připravte si jednoduchý, ale ohromující recept, který vás zaujme svou výraznou chutí a bohatými aroma. Udělejte si radost a dopřejte svému podnebí mejdan s těmito delikátními tagliatelle s pestem!
Suroviny:
- 250 g tagliatelle
- 2 hrstky čerstvé bazalky
- 60 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- 150 ml olivového oleje
- špetka soli
- špetka čerstvě mletého černého pepře
Postup:
- Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit tagliatelle podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte pesto. V mixéru nebo v hmoždíři smíchejte bazalku, piniové oříšky, česnek, parmazán, olivový olej, sůl a pepř. Mixujte nebo stírejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotové tagliatelle sceděte a přendejte do mísy.
- Přidejte pesto a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila mezi těstovinami.
- Servírujte hned a můžete posypat troškou parmazánu nebo několika lístky čerstvé bazalky pro zdobení.