23. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na italskou specialitu? Tagliatelle s pestem je vaše volba! Naše přesně navážené ingredience, včetně čerstvé bazalky, piniových oříšků, sýra Parmigiano-Reggiano a olivového oleje, vytváří dokonalý a voňavý pesto. Přidejte k tomu lahodné tagliatelle a vychutnejte si jemnou kombinaci chutí. Snažte se o tento klasický recept na tagliatelle s pestem a udělejte si italskou večeři, kterou nikdo odmítnout nedokáže!
Suroviny
- 300 g tagliatelle
- 100 g bazalkového pesta
- 50 g parmazánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na vaření tagliatelle si připravte dostatečné množství osolené vody a uvařte těstoviny podle pokynů na obalu.
- Mezitím si připravte pesto – v mixéru smíchejte bazalku, parmazán, piniové oříšky, olivový olej a česnek. Mixujte, dokud nevznikne hladká směs. Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Pokud jsou těstoviny uvařené al dente, scedíme je a smícháme s připraveným pestem.
- Servírujte tagliatelle s pestem okamžitě, můžete ještě posypat parmazánem a pokapané olivovým olejem.