6. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s mořskými plody jsou lahodným italským receptem, který spojuje nadýchané těstoviny s bohatou chuťovou paletou mořských plodů. Tato pikantní a lahodná kombinace přináší do vašeho talíře závan Středomoří. Vydejte se na cestu do gastronomického ráje s tagliatelle, které jsou promíchané s krevetami, mušlemi, calamari a omáčkou z rajčat, česneku a bylinek. Užijte si okamžiky radosti při svačině nebo večeři s tímto dekadentním receptem pro milovníky moře.
Suroviny:
- 250 g tagliatelle
- 300 g směsi mořských plodů (krevety, mušle, sépie)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 lžíce olivového oleje
- Špetka soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájené rajče a směs mořských plodů.
- Ochutnejte solí a čerstvě mletým pepřem, podle potřeby přidejte další koření.
- Na mírném ohni vařte přibližně 10 minut, dokud se mořské plody nepromění v gumové.
- V jiném hrnci uvařte tagliatelle podle instrukcí na obalu, přidejte špetku soli do vody pro dochucení.
- Uvařené tagliatelle sceďte a přidejte ho k mořským plodům, důkladně promíchejte.
- Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte trochu olivového oleje nebo vody z vaření těstovin.
- Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou.