6. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle s mořskými plody jsou lahodným italským receptem, který spojuje nadýchané těstoviny s bohatou chuťovou paletou mořských plodů. Tato pikantní a lahodná kombinace přináší do vašeho talíře závan Středomoří. Vydejte se na cestu do gastronomického ráje s tagliatelle, které jsou promíchané s krevetami, mušlemi, calamari a omáčkou z rajčat, česneku a bylinek. Užijte si okamžiky radosti při svačině nebo večeři s tímto dekadentním receptem pro milovníky moře.

Suroviny:

  • 250 g tagliatelle
  • 300 g směsi mořských plodů (krevety, mušle, sépie)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  2. Přidejte nakrájené rajče a směs mořských plodů.
  3. Ochutnejte solí a čerstvě mletým pepřem, podle potřeby přidejte další koření.
  4. Na mírném ohni vařte přibližně 10 minut, dokud se mořské plody nepromění v gumové.
  5. V jiném hrnci uvařte tagliatelle podle instrukcí na obalu, přidejte špetku soli do vody pro dochucení.
  6. Uvařené tagliatelle sceďte a přidejte ho k mořským plodům, důkladně promíchejte.
  7. Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte trochu olivového oleje nebo vody z vaření těstovin.
  8. Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *