27. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na tagliatelle s lososem! Lahodné a rychlé jídlo, které vás okouzlí svou jemností a chutí. Vychutnáte si kombinaci čerstvých vajec a kvalitních těstovin, zatímco se vám ve smetanové omáčce rozpadá čerstvý losos. Přidejte si své oblíbené bylinky a dokonale si pochutnejte na tomto delikatesním pokrmu. Tento recept je skvělou volbou pro rychlou večeři nebo večírek s přáteli. Nechte se inspirovat a připravte si tagliatelle s lososem ještě dnes!
Suroviny:
- 250 g tagliatelle těstovin
- 200 g lososa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 30 g parmazánu
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Tagliatelle uvařte al dente podle návodu na balení.
- Lososa nakrájejte na menší kostky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a lososa a smažte, dokud losos nezezelená a není křehký.
- Přidejte smetanu, sůl a pepř a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte uvařené tagliatelle do omáčky a promíchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a znovu promíchejte, dokud se parmazán nerozpustí a omáčka nezhustne.
- Servírujte na talíře a ozdobte čerstvou petrželkou.