22. 10. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tagliatelle s hříbky a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte​ kulinářské potěšení s naším receptem na tagliatelle s hříbky a bazalkou. Tento jednoduchý, ale bohatě ⁢chutný recept kombinuje svěží bazalku a aromatické hříbky s kvalitními tagliatelle, přinášející dokonalou harmonii chutí přímo na váš stůl. Ideální volba pro rychlý oběd nebo ⁣večeři, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Uvařte si ​s námi a ⁤přesvědčte se, že nejlepší pokrmy nemusí být ⁢složité.

Suroviny

  • 250 ‍g tagliatelle
  • 300 g‍ čerstvých hříbků
  • 2 ‌stroužky česneku
  • Handful of fresh basil (hrst čerstvé bazalky)
  • 100 ml smetany na vaření
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě ‍mletý černý pepř
  • Parmezán pro ​posypání

Postup

  1. Připravte vodu na vaření těstovin a osolte ji. Vařte tagliatelle podle instrukcí na balení, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím, ‍očistěte hříbky a nakrájejte je na plátky. Česnek oloupejte a nadrobno ho nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte​ olivový olej a přidejte česnek. Opékejte dozlatova, ale dbejte na to, aby ⁣se česnek nepřipálil.
  4. Přidejte hříbky na pánev a smažte ‌do změknutí a zlatavé barvy. Přibližně 5-7 minut na středním ohni.
  5. Ke hříbkům přilijte⁤ smetanu, promíchejte a zahřívejte, ‍dokud směs nezačne jemně‍ bublat. Ochutnejte a dle potřeby osolte a opepřete.
  6. K uvařeným a scezeným těstovinám‌ přidejte směs s hříbky, přidejte nasekanou‍ bazalku a jemně vše promíchejte.
  7. Podávejte teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *