2. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

⁣Tagliatelle Carbonara je tradiční italské jídlo ‍plné lahodného sýra, slaniny a ​smetany.⁤ Tato ⁣jednoduchá, avšak ⁣bohatá⁣ a nasycující pasta je ​oblíbená po celém světě. Náš recept ‍ti​ pomůže‍ připravit ty nejlepší ⁢Tagliatelle Carbonara, které​ tě rozhodně‍ nezklamou. ‌Připrav⁢ si toto chuťově dokonalé jídlo a užij si skvělý gastronomický zážitek. ‍

Suroviny

  • 250g tagliatelle
  • 150g‍ pancetty
  • 2 žloutky
  • 50g parmezánu ⁢(nastrouhaného)
  • čerstvě⁤ mletý černý⁤ pepř
  • sůl

Postup

  1. Na ‌pánvi‍ orestujte‌ na​ kostičky nakrájenou⁣ pancettu, dokud ⁣neztuhnou ‌a nezačnou se zlatit. Nechte stranou.
  2. V houstou vrstvu osolené vody uvařte ‍tagliatelle ​podle pokynů na balení, nechte je al dente.
  3. Ve velké míse smíchejte žloutky​ s parmezánem‌ a čerstvě mletým černým pepřem.
  4. Přidejte orestovanou pancettu a‍ dobře promíchejte.
  5. Přidejte ‌uvařené tagliatelle‍ a opatrně zamíchejte, aby ‌se všechno spojilo.
  6. Podle ‍chuti ​můžete přidat ​více⁢ parmazánu nebo⁣ pepře.
  7. Suroviny‌ podávejte ‌hned, pokud možno teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *