28. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Tagine s jehněčím a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatá a lahodná varianta tradičního marockého jídla -⁤ tagine s jehněčím a švestkami. ‍Tento pomalu vařený pokrm je plný exotických koření a sladké chuti švestek, které dokonale doplňují ⁢šťavnaté kousky ​jehněčího masa. Pokud hledáte recept plný překvapivých vůní⁢ a‌ chutí, určitě si tento tagine nenechte ujít. Zároveň je ⁣to skvělá příležitost vyzkoušet něco nového ⁤a exotického ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 500 g⁣ jehněčího‌ masa
  • 2 ​cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového ⁢oleje
  • 1 lžíce ras el hanout koření
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 200 ‍g ⁣sušených švestek
  • 1 lžíce‍ medu
  • sůl a pepř ​podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou ⁤cibuli ‌a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené jehněčí⁣ maso a ⁤orestujeme.
  3. Přidáme ras el⁤ hanout‌ a zalijeme hovězím vývarem.
  4. Podusíme cca 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  5. Přidáme ​sušené švestky, med, sůl a ‌pepř a‍ vaříme dalších 15 minut.
  6. Servírujeme s kuskusem nebo ​chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *