19. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tagine s citrony a olivami je tradiční marocké jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše si ho připravit doma. Využijte chutné a šťavnaté citrony, spolu s lahodnými olivami, které dodají jídlu výraznou a pikantní chuť. Sledujte tento recept a připravte si fantastické jídlo, které potěší vaše chuťové buňky i vaše blízké.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kúrmu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- 2 citrony, nakrájené na plátky
- 1 hrst oliv bez pecek
- Čerstvý koriandr, nasekaný (na ozdobu)
Postup:
- V rendlíku zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezdobí.
- Přidejte mleté koriandru, kúrmu, kurkumu, papriku a kari koření. Promíchejte, aby se koření spojilo s masem.
- Přidejte citrony a olivy a směs dobře promíchejte.
- Přikryjte rendlík a dušte jídlo na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a citrony změknou.
- Před podáváním posypte jídlo čerstvě nasekaným koriandrem.