Tagine s citronem a olivami je lahodné marocké jídlo, které je připraveno s citronem, olivami a zemitými kořením. Tento recept vám přinese exotickou chuť a vůni z arabské kuchyně. Objevte bohatou kombinaci chutí v této tradiční tagine, kde se setkávají jemný citronový příchuť, slané olivy a aromatické koření. Připravte se na gastronomické dobrodružství plné výrazných chutí a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale úžasně chutný recept na tagine s citronem a olivami.
Suroviny
- 500 g hovězího masa, nakrájeného na kousky
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 3 středně velké rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 citrony, nakrájené na plátky
- 100 g zelených oliv bez pecek
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na sporáku rozehřejte olivový olej v taginu nebo v hluboké pánvi.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zezlátovělé ze všech stran.
- Přidejte rajčata, olivy, citronové plátky a koření (koriandr, kmín, kurkumu).
- Sůl a pepř přidejte dle chuti.
- Za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a dochucení se dobře propojí.
- Podávejte s čerstvou petrželkou posypanou na vrchol.