14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tagine kuřecí s citrony
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chuťově bohatý marocký pokrm – Tagine s kuřecím masem a citrony. Jednoduše připravený v tradiční hliněné nádobě, jemně dochucený kořením a sladkým citronem. Skvělá kombinace chutí, která okouzlí vaše chuťové buňky. S receptem na našem webu si snadno připravíte lahodné jídlo plné exotických vlivů. Navíc je tagine kuřecí s citrony vhodným pokrmem i pro ty, kteří dbají na zdravou stravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích stehenních s kostí
  • 2 středně velké cibule, nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst nasekané čerstvé nane
  • 6 citronů, rozkrojených na čtvrtiny
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí stehenní do zlatova.
  2. Přidejte cibuli, česnek a vše orestujte do zlatova.
  3. Přisypte koření (kurkuma, skořice, kmín, pepř) a nechte chvíli restovat, až se všechny chutě spojí.
  4. Přidejte nasekanou nane a citrony a restujte dalších pár minut.
  5. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit pod pokličkou minimálně 30 minut nebo dokud maso není měkké.
  6. Případně dochuťte soľí a pepřem.
  7. Podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *