22. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Tabouleh salát s bulgurem
zdroj: Recepty 24/7

Tabouleh salát s bulgurem je chutný a osvěžující pokrm, který pochází z Levantské kuchyně. Tento tradiční salát je připraven z bulguru, což je vařená a osušená pšenice, směsi bylinek, jako je petrželka a máta, nakrájených rajčat, cibule, okurek a šťavnatého citronu. Tabouleh salát je bohatý na vlákninu a vitamíny a je ideální jako předkrm nebo lehký zdravý oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na tabouleh salát s bulgurem a přidejte si do života dávku zdraví a chuti.

Suroviny:

  • 1 šálek bulguru
  • 2 šálky vroucí vody
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 hrsti čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 1 hrst čerstvé máty, jemně nasekané
  • 5 cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
  • 1/2 okurky, nakrájené na malé kousky
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na malé kousky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Do misky nechte vzejít bulgur v vroucí vodě asi 20 minut, dokud nebude měkký. Poté jej slijte a nechte vychladnout.
  2. V jiné misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, cibuli, česnek, petrželku a máty. Přidejte bulgur a dobře promíchejte.
  3. Přidejte cherry rajčata, okurku, červenou papriku a opět promíchejte.
  4. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Salát nechte alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chuti propojily.
  6. Servírujte jako přílohu nebo samostatný pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *