11. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutě Středního východu s naším osvěžujícím receptem na Tabbouleh z bulguru a petrželky. Tento tradiční salát je ideální jako lehká příloha nebo zdravý oběd. Recept je plný svěží petrželky, bulguru, rajčat a cibule, ochucený citronem a olivovým olejem, což z něj dělá skvělý zdroj vlákniny a vitamínů. Vyzkoušejte naši snadno sledovatelnou krok za krokem přípravu a dopřejte si chuťový zážitek přímo z teplých krajů.
Suroviny
- 1 šálek bulguru
- 4 šálky nasekané čerstvé petrželky, omyté a osušené
- 1/2 šálku nasekané máty
- 4 jarní cibulky, jemně nasekané
- 4 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 2 velkých citronů
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 2 středně velká rajčata, nakrájená na kostičky
Postup
- Bulgur zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte asi 15-20 minut nabobtnat, nebo dokud nezměkne. Poté vodu slijte a nechte bulgur vychladnout.
- Mezitím v míse smíchejte nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulky.
- Přidejte připravený bulgur do misky se zeleninou.
- Přidáte rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a černý pepř. Důkladně vše promíchejte.
- Než podáte, nechte tabbouleh v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout, aby se chutě prolnuly.