31. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný tabbouleh salát s petrželkou, který je lehký, osvěžující a plný výživných surovin. Tento tradiční libanonský recept je perfektní jako předkrm nebo jako lehký oběd. S prvotřídními bylinkami, zeleninou a bulgurem, tento salát je zaručeným hitem na každé letní grilovací party. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuť tohoto jedinečného jídla.
Suroviny
- 1 hrnek bulguru
- 1/4 hrnku citronové šťávy
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1/2 šálku petrželky, nasekané
- 1/4 šálku máty, nasekané
- 1/2 cibule, nasekaná
- 3 rajčata, nakrájená na malé kousky
- 1 okurka, nakrájená na malé kousky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci povarte vodu a zalejte bulgur. Nechajte 20 minút napučať.
- V miske zmiešajte citronovú šťávu, olivový olej, petrželku, mátu a cibuľu.
- Pridajte rajčatá a okurku.
- Pridajte napučaný bulgur a premiešajte. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte ľadový chladné.