31. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tabbouleh salát s petrželkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný tabbouleh salát s petrželkou, který je lehký, osvěžující a plný výživných surovin. Tento tradiční libanonský recept je perfektní jako předkrm nebo jako lehký oběd. S prvotřídními bylinkami, zeleninou a bulgurem, tento salát je zaručeným hitem na každé letní grilovací party. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuť tohoto jedinečného jídla.

Suroviny

  • 1 hrnek bulguru
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/2 šálku petrželky, nasekané
  • 1/4 šálku máty, nasekané
  • 1/2 cibule, nasekaná
  • 3 rajčata, nakrájená na malé kousky
  • 1 okurka, nakrájená na malé kousky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci povarte vodu a zalejte bulgur. Nechajte 20 minút napučať.
  2. V miske zmiešajte citronovú šťávu, olivový olej, petrželku, mátu a cibuľu.
  3. Pridajte rajčatá a okurku.
  4. Pridajte napučaný bulgur a premiešajte. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  5. Podávajte ľadový chladné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *