18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Ta’ameya – egyptský falafel
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční egyptský falafel nazývaný Ta’ameya! Tento chutný a zdravý pokrm je vyroben z cizrny a promíchaný s bylinkami a kořením. Podávejte s čerstvou zeleninovou salátem nebo v chlebu pita s hummusem. S receptem na Ta’ameya si můžete vychutnat autentickou chuť Blízkého východu doma. Buďte připraveni na lahodnou dobrodružnou chuť!

Suroviny

  • 250g sušených cizrny
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1/2 špetka mletého koriandru
  • 1/2 špetka mletého kmínu
  • 1/2 špetka mletého skořice
  • 1/2 špetka mletého kardamomu
  • 1/2 špetka mletého pepře
  • 1/2 špetka soli
  • čerstvá nasekaná petržel na ozdobení
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Ve velké misce namočte sušené cizrny do vody a nechte je přes noc odstát.
  2. Druhý den sceděte cizrny a přesuňte je do mixéru.
  3. Přidejte cibuli, česnek, koriandr, kmín, skořici, kardamom, pepř a sůl do mixéru a mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
  4. Hmotu vyklopte do misky a nechte ji odpočinout asi 30 minut.
  5. Na pánvi zahřejte dostatek olivového oleje a formujte malé kuličky z cizrnyové směsi.
  6. Smažte ta’ameya na pánvi dozlatova z obou stran.
  7. Odstavte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.
  8. Surovinu servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželí a podávejte s hummusem nebo pita chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *