18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční egyptský falafel nazývaný Ta’ameya! Tento chutný a zdravý pokrm je vyroben z cizrny a promíchaný s bylinkami a kořením. Podávejte s čerstvou zeleninovou salátem nebo v chlebu pita s hummusem. S receptem na Ta’ameya si můžete vychutnat autentickou chuť Blízkého východu doma. Buďte připraveni na lahodnou dobrodružnou chuť!
Suroviny
- 250g sušených cizrny
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 1/2 špetka mletého koriandru
- 1/2 špetka mletého kmínu
- 1/2 špetka mletého skořice
- 1/2 špetka mletého kardamomu
- 1/2 špetka mletého pepře
- 1/2 špetka soli
- čerstvá nasekaná petržel na ozdobení
- olivový olej na smažení
Postup
- Ve velké misce namočte sušené cizrny do vody a nechte je přes noc odstát.
- Druhý den sceděte cizrny a přesuňte je do mixéru.
- Přidejte cibuli, česnek, koriandr, kmín, skořici, kardamom, pepř a sůl do mixéru a mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
- Hmotu vyklopte do misky a nechte ji odpočinout asi 30 minut.
- Na pánvi zahřejte dostatek olivového oleje a formujte malé kuličky z cizrnyové směsi.
- Smažte ta’ameya na pánvi dozlatova z obou stran.
- Odstavte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Surovinu servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželí a podávejte s hummusem nebo pita chlebem.