29. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Syrský hovězí guláš s burghulem
zdroj: Recepty 24/7

Syrský hovězí guláš s burghulem: Skvělý recept na tradiční syrské jídlo, které obohatí váš jídelníček i chuťové pohárky. Hovězí maso se připravuje ve vyhlášeném syrském kořenícím směsi, která zaručuje intenzivní a aromatickou chuť. Podává se s burghulem, což je syrská varianta bulguru, která jídlo obohacuje o nutriční hodnoty. Recept je snadný na přípravu a výsledek vás jistě překvapí. Ponořte se do syrské kuchyně a vyzkoušejte tento lahodný guláš ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (vejce, hrudkové)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 g burghulu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli a papriku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek prolisujeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme cibuli. Přidáme nakrájený česnek a mírně osmahneme.
  3. Přidáme maso a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidáme papriku, rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, koriandr, skořici a černý pepř. Dobře promícháme.
  5. Zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Zatím si připravíme burghul. Do hrnce dáme vodu a osolíme ji. Přivedeme k varu a vmícháme do ní burghul. Pokud je to nutné, můžeme přidat ještě trochu vody. Vaříme 10-15 minut, dokud není burghul měkký.
  7. Guláš osolíme podle chuti a podáváme s uvařeným burghulem. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *