13. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na sýrový naan plněný špenátem, který potěší milovníky indické kuchyně. Připravte si tento lahodný pokrm doma a nechte se unést exotickými chutěmi. Sýr a špenát v kombinaci s křupavým naan chlebem vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Nenechte si ujít tento skvělý recept!
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- ¼ hrnku rostlinného oleje
- ½ hrnku jogurtu
- 1 hrnek nastrouhaného sýra
- 2 hrnky špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, sůl, olej a jogurt a postupně přiléváme vlažnou vodu, dokud nedostaneme hladké těsto. Necháme ho odpočinout zhruba 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný sýr. Po chvíli přidáme nakrájený špenát a dusíme, dokud špenát změkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placky. Do středu každé placky dáme lžíci plnění se špenátem a sýrem, pak tvarohovou placku složíme, aby uzavřela náplň uvnitř a opatrně roztáhneme na velikost chlebíčku.
- Na rozehřáté pánvi nebo grilu pečeme naan placky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Hotové sýrové naan plněné špenátem podáváme s jogurtem nebo omáčkou dle chuti. Dobrou chuť!