13. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Sýrový naan plněný špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na sýrový naan plněný špenátem, který potěší milovníky indické kuchyně. Připravte si tento lahodný pokrm doma a nechte se unést exotickými chutěmi. Sýr a špenát v kombinaci s křupavým naan chlebem vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Nenechte si ujít tento skvělý recept!

Suroviny

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • ¼ hrnku rostlinného oleje
  • ½ hrnku jogurtu
  • 1 hrnek nastrouhaného sýra
  • 2 hrnky špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, sůl, olej a jogurt a postupně přiléváme vlažnou vodu, dokud nedostaneme hladké těsto. Necháme ho odpočinout zhruba 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný sýr. Po chvíli přidáme nakrájený špenát a dusíme, dokud špenát změkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placky. Do středu každé placky dáme lžíci plnění se špenátem a sýrem, pak tvarohovou placku složíme, aby uzavřela náplň uvnitř a opatrně roztáhneme na velikost chlebíčku.
  4. Na rozehřáté pánvi nebo grilu pečeme naan placky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Hotové sýrové naan plněné špenátem podáváme s jogurtem nebo omáčkou dle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *