26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Sýrová tikka masala placi.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí verzi oblíbené indické lahůdky – sýrovou tikka masala placku. Tato chutná a sytá vegetariánská varianta kombinuje křupavou placku s bohatou omáčkou plnou koření a aromatického sýra. Ideální pokrm pro milovníky exotických chutí! S naším receptem ji snadno připravíte i doma. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 200g sýra na grilování
  • 200g smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa na menší kousky a necháme uvařit.
  3. Přidáme tikka masala koření a promícháme.
  4. Přidáme na kostičky nakrájený sýr a smetanu ke šlehání.
  5. Necháme provařit do husté konzistence a dochutíme solí a pepřem.
  6. Sýrovou tikka masala směs podáváme s rýží nebo na placi. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *