13. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční svíčkovou vínovou šťávu s brusinkami, která spojuje lahodnou vínovou omáčku s kyselými brusinkami. Tento pokrm je skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo nedělní rodinný oběd. Sledujte postup krok za krokem a vařte jako profesionál!
Suroviny
- 600 g svíčkové
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml červeného vína
- 500 ml hovězí vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce domácího kečupu
- 200 g brusinek
- olej, sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na stole si připravíme všechny suroviny.
- Svíčkovou nakrájíme na plátky a osolíme, opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme svíčkovou z obou stran dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a krátce restujeme.
- Nalijeme víno a necháme povarit, aby se alkohol odpařil.
- Přilijeme vývar, oba rajčatový protlak a kečup, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
- Vše povaříme pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
- Před podáváním přidáme nastrouhanou citronovou kůru a brusinky.