31. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Báječná svíčková v žampionové omáčce je tradiční český pokrm plný chutí a vůní. Vyzkoušejte náš recept a připravte si lahodnou svíčkovou podávanou s omáčkou plnou žampionů, smetany a dalších lahodných ingrediencí. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka, olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je.
- Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou hovězí svíčkovou a zprudka osmahneme.
- Přilijeme hovězí vývar a restujeme na mírném ohni do měkka.
- Mezitím smícháme ve sklenici smetanu s moukou a za stálého míchání vmícháme do omáčky.
- Omáčku dochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.