7. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Svíčková s omáčkou kacang
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční indonéskou recepturu pro svíčkovou s omáčkou kacang, která spojuje lahodnou hovězí svíčkovou s omáčkou připravenou z arašídů a koření. Tento pokrm je skvělou alternativou k tradiční svíčkové omáčce a určitě si ho zamilujete. Sledujte náš jednoduchý recept a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (svíčková)
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Přisypte hladkou mouku a promíchejte, zalijte vývarem a nechte vařit 1,5 hodiny na mírném ohni.
  4. Po uvaření maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  5. Poté přidejte smetanu ke šlehání a za stálého míchání nechte probublávat a zhoustnout omáčku.
  6. Přidejte maso zpět do omáčky a dochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
  7. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *