18. 2. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na svíčkovou s máslem a citrónem, která vám rozhodně zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tato tradiční česká pokrm kombinuje jemné svíčkové maso s bohatou máslovou omáčkou a osvěžující příchutí citrónu. Nechte se okouzlit jedinečnou chuťovou harmonií a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce másla
- 1 citrón
- sůl a pepř
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na tenké plátky a lehce naklepáním rozmáčkněte.
- V pánvi rozpusťte máslo a nechte ji rozpálit.
- Přidejte plátky svíčkové do pánve a smažte z obou stran do zlatova.
- Do smažené svíčkové vymačkejte šťávu z citrónu a promíchejte.
- Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.