17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková s knedlíkem a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková⁤ s knedlíkem a ⁤šlehačkou je tradiční české jídlo, které si oblíbí celá rodina. ‍Náš​ recept vám ukáže, jak ⁣jednoduše​ připravit lahodnou omáčku ‍z⁤ hovězího masa, křupavé houskové knedlíky a nakonec dokonalou tečku v podobě šlehačky. Vyzkoušejte tento klasický pokrm a‍ pochutnejte si na skvělém chuti a vůni!⁢

Suroviny

  • 600 g‍ hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 4 lžíce⁣ oleje
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 ‍lžíce rajčatového protlaku
  • 200​ ml smetany ⁣ke šlehání
  • 200 ml vody
  • sůl, pepř, ⁣mletý nové koření, bobkový list

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na plátky a lehce naklepeme.
  2. Orestujte cibuli, mrkev a petržel na oleji dozlatova.
  3. Přidejte maso a zprudka⁤ opečte ze všech stran.
  4. Přilijte ⁣vodu, přidejte sůl, pepř, nové koření ⁤a bobkový list.
  5. Duste pod‍ pokličkou ‌do měkka.
  6. Maso vyndejte a zeleninu rozmixujte na jemnou kaši.
  7. Na másle zpěněte hladkou ⁢mouku a máčte do ní⁤ rajčatový protlak.
  8. Přidejte ⁣smetanu, zeleninu, ‌osolte a provařte.
  9. Zpět dejte maso a prohřejte.
  10. Podávejte s houskovým knedlíkem a šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *