17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Svíčková s knedlíkem a šlehačkou je tradiční české jídlo, které si oblíbí celá rodina. Náš recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou omáčku z hovězího masa, křupavé houskové knedlíky a nakonec dokonalou tečku v podobě šlehačky. Vyzkoušejte tento klasický pokrm a pochutnejte si na skvělém chuti a vůni!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml vody
- sůl, pepř, mletý nové koření, bobkový list
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na plátky a lehce naklepeme.
- Orestujte cibuli, mrkev a petržel na oleji dozlatova.
- Přidejte maso a zprudka opečte ze všech stran.
- Přilijte vodu, přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
- Duste pod pokličkou do měkka.
- Maso vyndejte a zeleninu rozmixujte na jemnou kaši.
- Na másle zpěněte hladkou mouku a máčte do ní rajčatový protlak.
- Přidejte smetanu, zeleninu, osolte a provařte.
- Zpět dejte maso a prohřejte.
- Podávejte s houskovým knedlíkem a šlehačkou.