11. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční českou svíčkovou s karotkou a brambory. Tato klasická kombinace jemně šťavnatého masa, krémových brambor a osvěžující karotky udělá radost každému gurmánovi. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a nechte se unést jeho bohatým aroma a vynikajícím chuťovým zážitkem.
Suroviny
- 600g hovězího masa na svíčkovou
- 3 mrkve
- 2 cibule
- 4 brambory
- 500ml vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- lžíce hladké mouky
- lžíce hořčice
- lžíce medu
- lžíce octa
- bobkový list, nové koření, pepř, sůl
Postup
- Maso očistěte, osolte a opepřete. Nakrájejte na plátky.
- Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli a mrkev.
- Přidejte maso a za občasného míchání opékejte, dokud maso změkne.
- Přilijte vývar a dusíme 1 hodinu pod pokličkou.
- Brambory očistěte, uvařte ve slupce a nakrájejte na plátky.
- Ve smetaně rozmíchejte mouku, hořčici, med, ocet a koření.
- Vlijte do omáčky a provařte.
- Svíčkovou podávejte s bramborem a omáčkou. Dobrou chuť!